IE is not supported! Please open this website in other browser.

article image
12 iunie 2023

PayPoint investește peste 2 milioane de euro în tehnologia utilizată pentru plata facturilor

  PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță o investiție de peste 2 milioane de euro într-o nouă rețea de terminale, care o va înlocui pe cea existentă.

Peste 8.000 terminale cu sistem de operare Android au fost deja instalate în magazine de proximitate din 2.858 de localități din toată țara. Noile terminale sunt intuitive și foarte ușor de utilizat și includ toate serviciile disponibile în rețeaua PayPoint, precum plata facturilor, rovinietelor și a taxelor auto, încărcare electronică a cartelei sau transferuri de bani.

Noul tip de terminal va putea fi folosit începând cu anul viitor și ca POS pentru plata cu cardul a cumpărăturilor din magazin, iar serviciile de plăți PayPoint vor fi în continuare disponibile cu opțiunea de achitare în numerar. Astfel, magazinele partenere PayPoint vor putea beneficia de acest nou tip de terminal si vor putea implementa plata sigură și rapidă cu cardul bancar pentru cumpărături, extinzând astfel și gama de servicii financiare disponibile pentru clienți. Compania are în plan pentru anul viitor să finalizeze instalarea terminalelor în cele peste 19.000 de locații.

„Obiectivul nostru este să simplificăm plățile pentru partenerii și clienții care folosesc serviciile PayPoint, să le oferim soluții sigure și la îndemână de plată digitală, dar și tehnologii și servicii inovatoare. De asemenea, prin această investiție ne dorim să diversificăm gama de servicii financiare oferite partenerilor, iar plățile sigure și rapide cu cardul bancar să devină accesibile oricărui comerciant PayPoint, atât în mediul rural, cât și în cel urban. Toți cei peste 19.000 de comercianți parteneri vor beneficia atât de instalarea acestui nou tip de terminal, cât și de suport și training pe parcursul întregului proces. Este un instrument care va contribui semnificativ la simplificarea plăților din magazinele partenere și care va crește apetitului consumatorilor pentru plăți digitale,” a declarat Utku Ogrendil, CEO PayPoint România.

Despre PayPoint România

PayPoint România este principalul operator de plăți în numerar și încărcare electronică prin puncte de retail din România. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăților pentru 85% din furnizorii de utilități și servicii telecom din țara noastră. Serviciile companiei sunt disponibile în aproximativ 19.000 de locații în care clienții pot efectua plăți, cum ar fi: facturi pentru utilități, electricitate, gaze, apă, telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet și cablu sau servicii de securitate.

Despre Innova Capital

Innova Capital este un fond independent de private equity, cu sediul central în Polonia, care investește în achiziții de pachete majoritare ale unor companii de talie medie ce activează în Europa Centrală și de Est. De la lansarea sa, în 1994, Innova Capital a investit aproximativ 1 miliard de euro în aproape 60 de companii situate în zece țări din regiune. Innova a fost recunoscută de Asociația Poloneză de Private Equity și Venture Capital (PSIK) drept firma de private equity a anului 2019: https://innovacap.com/

20 decembrie 2021

 

Te-ar mai putea interesa și...

Vezi toate articolele
 • PayPoint România celebrează 15 ani de la lansarea Serviciului Plăţi Facturi pe piața locală

  icon
 • PayPoint investește peste 2 milioane de euro în tehnologia utilizată pentru plata facturilor

  icon
 • Facturile emise de Nova ApaServ pot fi plătite prin PayPoint

  icon
 • Clienţii societăţii Vital îşi pot plăti acum facturile prin PayPoint

  icon